2011. november 23., szerda

A hörcsög NEM HAL!

Most nem a reklám tartalma, hanem a megnyilvánulása bánt.

Mindenkinek megvan a két hörcsög az Ósan reklámban ugye?

(A reklám maga egyébként a becsületesebbek közé tartozik, hiszen nem hazudik, csak felhívja a figyelmet arra, hogy ez vagy az most éppen olcsó(bb) az Ósanban. Tudod: akci-ósan. Ezzel tehát nincs baj.)

Amivel baj van az, hogy a szerencsétlen hörcsögök AKVÁRIUMBAN laknak. Ezt látja a jónép és amikor "eccerű" apuka hörcsögöt vesz a gyereknek mit vesz neki lakhelynek?

AKVÁRIUMOT...

A hörcsög NEM HAL. Ha már az ember hörcsögöt tart, azt a neki való KETRECBEN tegye.

Az akváriumban nem jár a levegő, szerencsétlen állat szenved. A pisitől befülled az alom, az állat megbetegszik és hamarabb kimúlik. Ráadásul az akvárium kényes és nehéz. A gyerek szereti magával cipelni a hörcsögöt mindenhová, így cipelheted vele a 20 kilós akváriumot is, ami üveg és törik. És megkarcolja a kocsiban az ülést is.

Ezzel szemben a ketrec alig drágább, komplett szettben (ketrec, alsó tálca, mókuskerék, kis házikó, itató golyós szeleppel, etetőtálca) is csak két ezressel több, mint egy ugyanakkora akvárium.

Ha nagyon meg akarod örvendeztetni a gyereket, 10 ezres környékén komplett labirintusrendszeres, négyszintes ketrecet vehetsz, amiben a hörcsög egész nap elvan és a gyerek is élvezi, ahogy szaladgál a kis kedvenc az átlátszó csövekben.

Tehát: A HÖRCSÖG NEM HAL! Ne tartsd akváriumban még akkor sem, ha az Ósan reklámban ezt látod.

A reklámok hazudnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése