2011. december 11., vasárnap

Az indián neved adathalászat

Nem csak a tévében próbálkoznak az átveréseddel. Sokkal sunyibb szívatás az, amikor mindenféle jópofának látszó szirszarral bombáznak meg közösségi oldalakon, amire Te kattintasz is szorgalmasan.
Aztán meg csodálkozol rajta, hogy az e-mail címedre érkeznek a kéretlen levelek.
Persze ehhez jogod van ám, ahogyan nyugodtan vidd fel a lakásodba levelesládádba bedobott kéretlen hirdetéseket is. Zárójelben jegyzem meg, hogy ezekkel egyben felviszed a lakásba a baktériumokat és víruskat is, nameg a jó kis kémiát, ami szépen szennyezi az életteredet. De a te dolgod.
Ahhoz viszont - már ne haragudj, de - NINCS JOGOD, hogy ezekkel a jópofa szarokkal NEKEM, NEKÜNK, a barátaidnak, rokonaidnak okozz kelemetlenségeket. Minket veszélyeztess...
Maradjunk a címben szereplő, indiánnév dolognál.
Rányomsz szépen a fészbukkon, hogy igen, mutassa meg az indián nevedet. (Csak találgatok, miként zajlik a folyamat, mert én bizony NEM nyomok rá SOHA ilyenekre..). Ekkor egy dologban már biztos lehetsz: a teljes kapcsolatrendszered és MINDEN adatod ismert lesz a jópofának látszó szarságot megalkotó köcsögök számára.
Magad teszed ki magadat TÁMADÁSOKNAK.
Ha szerencséd van, akkor csak a szirszarjaikat akarják majd eladni neked. Ha nincs szerencséd, akkor a bankszámládra, kódjaidra, mindenféle - ellened felhasználható - adatodra kíváncsiak. És használni is fogják azokat, ELLENED!!!%
Ne csodálkozz azon, ha felhív valaki, aki tudja az életkorodat, iskoláidat, ismerőseidet, érdeklődésedet.... MINDENT, amit TE MAGAD ADTÁL MEG ÖNKÉNT MAGADRÓL.
Már bocsáss meg és ne vedd támadásnak, de NORMÁLIS VAGY?
Legközelebb mi lesz? Beengeded a késárusokat a lakásodba? Megmutatod a családi ezüstöt a becsületes román kereskedőknek? Adsz egy másolatot a lakáskulcsodból?
Nem? Miért nem? Ugyanezt teszed régóta, csak digitálisan.
Ismétlem: jogod van hozzá. Minden ember szabadon lehet hülye...
Ahhoz viszont nincs jogod, hogy engem is megszopass. Hogy az én e-mailcímemet is kiadd. Hogy én is kénytelen legyek törölgetni naponta azt a sok szirszart a mailfiókomból, amit NEKED KÖSZÖNHETEK!
Amúgy türelmes vagyok ám és annál jobban szeretlek téged, hogy SIMÁN TÖRÖLJELEK AZ ISMERŐSEIM KÖZÜL.
Úgyhogy nagyon kellemetlen ez nekem.
Remélem nem veszed támadásnak, de egyre mindenképpen meg szeretnélek kérni:
NE!
Ne nyomjál rá semmire a Facebook-on, ami hozzáférést kér az adataidhoz!!!
A SAJÁT ÉRDEKEDBEN (is)!!!
Nagyon köszönöm!
Ámbár ha történik Veled valami érdekes, kérlek ne fogd vissza magadat. Érdekel, mi van Veled. Ezért vettelek fel az ismerőseim közé Téged.
MERT KEDVELLEK!
Ne rontsd ezt el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése